Woca Natuurzeep hoe en wat ?

Woca Natuurzeep hoe en wat ?

WOCA Natuurzeep wordt gebruikt voor de regelmatige bescherming van al uw hout in huis. Natuurzeep is verkrijgbaar in naturel, wit, extra wit, grijs en zwart. Natuurzeep werd vroeger ook gebruikt als basisbehandeling van naaldhout. Een behandeling met Woca Natuurzeep voed het hout en de kokos- en sojavetten in de zeep zorgen voor een beschermende slijtlaag. Daarom is Natuurzeep zeer goed verzorgend.

Woca Natuurzeep hoe en wat ?

WOCA Natuurzeep wordt gebruikt voor de regelmatige bescherming van al uw hout in huis. Natuurzeep is verkrijgbaar in naturel, wit, extra wit, grijs en zwart. Natuurzeep werd vroeger ook gebruikt als basisbehandeling van naaldhout.

Een behandeling met Woca Natuurzeep voed het hout en de kokos- en sojavetten in de zeep zorgen voor een beschermende slijtlaag. Daarom is Natuurzeep zeer goed verzorgend. Dankzij deze eigenschap is Natuurzeep ook ideaal als basisbehandeling van naaldhouten oppervlakken, wanneer u een zeepbehandeling in plaats van een oliebehandeling wenst, echter dient u hiervoor wel even contact met ons op te nemen voor een stappenplan en advies.

Gebruiksaanwijzing Woca Natuurzeep,

Normaal vloeronderhoud: 1:40 mengen met water. (Eerste onderhoud 1:20).

Onderaan deze tekst vind u een duidelijke onderhoudsinstructie. Wij adviseren het gebruik van onze Opti Set om alle aan te brengen omdat hierin een speciale Dweil zit voor deze zeep en de Eco Multi Cleaner en een losse oliedoek voor de jaarlijkse beurt met de Onderhoudsolie.

Zeep als basisbehandeling,

WOCA Natuurzeep kan eventueel ook gebruikt worden als basisbehandeling van onbehandelde massieve vloeren en meubels. Voor het onderhoud wordt maandelijks dezelfde zeep gebruikt.

Bij massief naaldhout: 1:1 tot 1:5 mengen met water, ruim opbrengen en in het hout masseren met onze witte handpad.

Bij massief eiken: eerste laag 1:10 mengen, tweede laag 1:5. Een basisbehandeling met zeep op eiken is een specialistische behandeling waarbij de dikte van het hout van belang is. Vraag altijd even ons advies als u niet zeker bent of deze behandeling op uw vloer toegepast kan worden.

Tip, Behandeling met tussenpozen herhalen tot het hout verzadigd lijkt.
Regelmatig (maandelijks) onderhouden met water verdunde natuurzeep, volgens geldende instructies.
En ook altijd nog wekelijks normaal dweilen met de Eco Multi Cleaner om te zorgen dat de vloer of meubel goed schoon blijft en u geen zwarte vlekken etc krijgt.

Werk de laatste zeeplaag af door deze in te wrijven maken met onze patina disks voor de eenschijfsboenmachine of onze velvet disk voor onder een 6″ roterende schijfmachine. Hiermee wordt het hout beter beschermd tegen vuil en vocht.

Nabehandeling: Niet nodig, los van het herhalen van de zeep door het jaar heen en het goed schoon houden.

  • Voor onderhoud van al het hout
  • Eventueel ook geschikt als basisbehandeling voor naaldhout
  • Geschikt voor kinderspeelgoed
  • Woonbiologisch aanbevolen

Verpakking: 1, 2,5 en 5 liter
Verbruik: 320-400 m2/liter
Verkrijgbaar in: naturel, wit, grijs, zwart en extra wit.

Gebruiksaanwijzing Woca Natuurzeep,

Nodig,
-1 emmer warm water
-Opti Set of Swepmop
-De Woca zeep naturel of met kleurpigment

Vul één emmer met 5 liter (lauw warm) water en een kopje WOCA zeep (+/- 125 ml), Gepigmenteerde zeep vooraf goed schudden! 

• Dompel de Opti Set of Swepmop onder in het zeepwater.
  Wring de mop half uit. Wis enkele vierkante meters vloer met de vochtige mop.
  Bij droge of schrale plekken iets meer zeepwater gebruiken, even in laten trekken of eventueel
  schrobben.
• Spoel de mop grondig uit in het schone spoelwater en daarna krachtig droogwringen.
• Vervang spoelwater eventueel tussentijds.
   Dweil de vloer niet na met schoon water!
• Tijdens de droogtijd (ongeveer 15 minuten) de vloer niet betreden.

Let op de Woca zeep is dus vooral voedend en de nadruk ligt op het hout een goede beschermende film geven en niet zozeer op reiniging omdat de zeep (met of zonder kleurpigmenten) nu eenmaal achterblijft op de vloer en zelfs bij een kleur zeep de vloer een kleur geeft, hierdoor neemt het dus niet (of niet voldoende) vuil mee en zal dat vuil ook mee inharden in de zeeplaag en hierdoor juist sneller zwarte plekken geven of zelfs kale plekken, dat komt omdat dit vuil (meestal zand, stof, haren enz) door het lopen en meubels e.d. een soort schurende werking heeft.

Begrijp ons niet verkeerd, deze Woca zeep is een fantastisch product en 100% noodzakelijk voor élke olievloer, echter krijgt u de mooiste vloer die het langste meegaat tegen de meest minimale kosten als u dus de zeep ongeveer 1x per maand / 2 maanden gebruikt.

Daarnaast dweilt u heel eenvoudig de vloer wekelijks of 2 wekelijks even lichtjes met de Eco Multi Cleaner... U zal zien dat hierdoor veel vuil word weggenomen en de vloer dus in perfecte staat blijft.

U werkt op dezelfde manier als hierboven,
De Eco Multi Cleaner heeft u slechts een klein scheutje van nodig +/- 25ml op een emmer van 5 ltr.
Meng dit met 5 ltr warm water en dweil de vloer met de goed uitgewrongen Dweil uit de Opti Set of Mop.
Bij grote vervuiling herhalen anders volstaat het om dit wekelijks / 2 wekelijks te gebruiken.

Klik sowieso hier even om het speciale Woca onderhoudsplan te bekijken... Dit is uw beste handleiding om uw vloer goed te houden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
CBW
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies (uw privacy blijft gewaarborgd) Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← .    WEGENS GROTE DRUKTE IS DE LEVERTIJD GEWIJZIGD NAAR 1 TOT ENKELE DAGEN . Verbergen